mare je napisao/la:...
Jel mu dajete dudu? Mi nismo davali i sretna sam zbog toga, ali je zato u počecima bio non stop na cici...
na veliku žalost-da!!!!!

Marketing:
mare je napisao/la:...
Jel mu dajete dudu? Mi nismo davali i sretna sam zbog toga, ali je zato u počecima bio non stop na cici...
Ness je napisao/la:A zašto duda nije dobra?
Meni su bš fora te dude, uvališ dudu u usta i mir.... mali od kume se tako znao baš lijepo smiriti
mishka je napisao/la:Erin je još uvijek bez dudeiako imamo jednu u stanju pripravnosti. Za svaki slučaj, jel.
kaj se tiče zubića, ja sam imala dudu dosta dugo, pa nikad nisam nosila aparatić jer su mi zubi ravni, no jako su se kvarili. Sad, jel tome razlog duda ili genetika, fakat ne znam. Prvu plombu sam dobila u prvom osnovne, tako negdje, više se niti ne sjećam.
Inače, moje kumče nikad nije niti imalo dudu niti je pila iz bočice - bila je isključivo na sisi, a zatim su joj čaj kasnije počeli davati na žličicu, pa zatim iz šalice, jednostavno nije htjela bočicu. I vrlo brzo je progovorila, a s dvije i pol godine si s njom mogao razgovarati kao sa odraslim čovjekom, nikad nije niti tepala niti frfljala. Jest da je imala par iskrivljenih riječi, al to valjda imaju svi.
Najbolja riječ - homičica = hobotnica
mare je napisao/la:Ness je napisao/la:A zašto duda nije dobra?
Meni su bš fora te dude, uvališ dudu u usta i mir.... mali od kume se tako znao baš lijepo smiriti
Čuj, oko dude ti se jako lome koplja, kao što ćeš već vidjeti. Mi smo od početka htjeli (tj. ja sam htjela, mm se složio, što je drugo mogao?) biti bez dude i uspjeli smo. Jednostavno mu je nismo davali (bilo je ipak doma par komada spremnih, za svaki slučaj
), onda je prošlo ono krizno razdoblje od prvih par mjeseci i sad je B. lijepo beba bez dude.
![]()
Bebe na početku života, dok su onako jadne izbezumljene, imaju potrebu stalno nešto sisati i imati u ustima - cica, duda, flašica, ručica, nije bitno. To ih smiruje i opušta. Mislim da je to čak neki refleks koji im s vremenom nestaje. U onoj knjizi Što očekivati u trudnoći piše da je odvikavanje od dude idealno napraviti nakon tj. oko 3. mjeseca života. Pa sam si ja nekak mislila, izdržat ćemo ta tri mjeseca bez dude, pa nećemo imati i problem odvikavanja. I tako je i bilo. Ove bebe od 2 -3 godine koje žvaču dudu - meni je to groznoJer duda bi trebala biti utjeha za bebu, a ne utjeha za mamu, tj. duda treba donijeti mir bebi, a ne mami OD bebe
Mislim, bebe cvile i plaču s nekim razlogom, a s dudom rješavaš samo posljedicu, plakanje, a ne i uzrok. Da ne spominjem kako je jezivo teško dvogodišnjaka odviknuti od bilo čega, a kamoli od dude (imam nećakinju od 2 g. i 10 mjeseci, pa znam kako se bore s dudom).
Što se tiče deformacije desni, mislim da ti to nije jako velika opasnost. Ono što sam čitala, piše da je duda problem za desni tek ako se koristi 4 - 5 godina. Ionako su te dude danas neke svemirske, silikonske, napravljene točno kao mamina bradavica i sl., sve ne bi li sprječile deformacije.
Tako da, vidjet ćeš sama i odlučiti...
Što se tiče spavanja, znam da ima beba koje lako i lijepo spavaju s dudom, sve dok duda ne ispadne iz usta, pa se onda mama opet muva oko krevetića i pipa gdje je duda i stavlja je natrag. Ali sigurna sam da ima i mama kojima je duda donijela spas i koje se neće složiti s ovim kaj sam napisala...![]()
Meni je smješno kad idemo u šetnju i onda ja zvjeram po kolicima (to inače sve mame rade) i mislim "Evo i ova ima dudu, i ova ima dudu, i ova ima dudu"
![]()
vrazichka je napisao/la:duda ti nakon nekog vremena napravi deformaciju desni. ja sam to citala negdje. mozda nisam 100 % u pravu al tako nesto jest.
ribica08 je napisao/la:cure malo sam zbunjena![]()
![]()
![]()
![]()
hm vidim da ste sve protiv dude... a ja mislila da se ona mora koristiti? hm tu kod nas sve mame (vecina) koju poznam koristi dudu.. beba zaplace mama mu gurne dudu u usta i rjesen problem... beba suti... pa sad ne razumijem... moze malo pojasnjenje.. Trebamo li koristiti dudu? Kad poceti koristiti i kad prestati s njom...? Ja se nadam da cu moci dojiti i to mi je zarka zelja al kupila bocice i dude... Ja mislila da bez dude ne ide![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
zbunjena totalno!!!
Natrag na Udane forumašice, trudnice i mlade mame
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.