Marketing:


Vjenčanja Hotel Phoenix

Feng Shui vjenčanje?

Teme vjenčanja po bojama ili po izabranim detaljima: morska vjenčanja, vjenčanja u omiljenoj boji + dekoracije za stolove, usklađivanje boja

Feng Shui vjenčanje?

PostPostao/la karantena35 dana čet ožu 26, 2015 7:16 pm

Uskladite boje vjenčanja prema Feng Shui tradiciji (preuzeto)

Planirate vjenčanje,želite da bude baš onakvo kakvo ste sanjali kao djevojčica,želite da se dugo priča o vašem vjenčanju,želite savršenstvo u svakom segmentu tog važnog događaja,da i vi zablistate u svojoj ljepoti,ali postoji još nešto vrlo bitno,a to je odabir boja.

Jedna od prvih odluka koje donosi mlada prilikom planiranja vjenčanja je biranje boja. Tako cvijeće, ukrasi, svadbene pozivnice i dr. stvari sa ove ceremonije trabaju da budu u istim bojama. Drevna tradicija Feng shui često se primjenjuje tokom vjenčanja. Feng shui boje imaju za cilj stvoriti harmoniju na dan vjenčanja. Tako određene boje idu bolje jedna uz drugu od ostalih boja.

1. Jin i jang.
Tradicija Feng shuija je u stvaranju harmonijekombinovanjem jina i janga. Boje u Feng shuiju, uparuju se tako što se jang boja upari sa jin verzijom te boje. Naprimjer, crvena ide dobro sa svojom jin verzijom – ružičastom bojom. Ostale jang i jin verzije uključuju tamnoplavu i svijetloplava, tamnozelena i svijetlozelene i ljubičastu i boju lavande.

2. Crna i bijela.
Tradicionalna vjenčanje u crno-bijeloj boji imaju veoma značajno značenje u Feng shuiju. Bijela je jang (muško), a crna je jin (žensko). To je krajnja kombinaciji boja koja stvara muško- ženski sklad. To je razlog zbog čega je ukoliko mladenka nosi bijelu boju njezina energija usklađena sa muškom bojom, a mladoženja u crnom usklađen je sa ženskom bojom.

3. Božićne boje.
Crvena i zelena boja su uglavnom povezane sa Božićem. Ukoliko je vjenčanje oko Božića, možete iskoristiti ove boje. U feng shuiju se vjeruje da kombinacija crvene i zelene boje donosi sreću u uspjeh bračnom paru.

4. Metalne boje.
Feng shui tradicija vjeruje da kombinovanje metalinih boja stvara sreću i harmoniju sa kreativnošću i djecom. Metalne boje su bijela, srebrena, plava i zlatna. Također možete kombinrati bijelu sa žutom, što znači nebo i zemlja. Kombininiranjem zlatne ili bijele sa ljubičastom stvarate veliko bogatstvo energije.

5. Loš izbor boja.
Postoji nekoliko kombinacija boja za koje se smatra da donose nesreću na dan vjenčanja. Ne bi trebali kombiniovati crvenu sa plavom, crne sa metalinim bojama (bijela, srebrna, siva, zlatna). Kombinacija žute sa zelenom ili plavom također nije preporučljiva. Prema Feng shuiju zelena u kombinaciji sa metalnim bojama stvara lošu sreću.


Kakvo je vaše iskustvo? Savjeti?
karantena35
 
Postovi: 27
Pridružen/a: pet pro 26, 2014 2:09 pm

Marketing:


Natrag na Teme i stilovi vjenčanja (izbor boja, detalja i dekoracija vjenčanja)

Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.