Marketing:


Vjenčanja Hotel Phoenix

Upute: točno vrijeme, avatari, potpisi, linkovi, akt. teme..

Kutak za predstavljanje članova, dobrodošlicu novim članovima i upoznavanje sa pravilima Foruma.
Molimo vas da prije postanja i otvaranja tema obavezno pročitate Pravila i uvjete korištenja foruma te Pravila o stavljanju slika.

Upute: točno vrijeme, avatari, potpisi, linkovi, akt. teme..

PostPostao/la Branči dana pet tra 04, 2008 5:19 pm

Evo kako si možete uljepšati profile i boravak na forumu:

TOČNO VRIJEME
Prvo savjetujem da si podesite točno vrijeme u svojim postavkama, idete gore na link Profil/postavke, kliknete na treću kućicu po redu "Postavke", i odaberete Vremenska zona: UTC + 1, i obilježite gumbić "Da" red ispod (Ljetno vrijeme) ako smo u ljetnom računanju vremena. Ako smo u zimskom računanju vremena (od cca 25.listopada nadalje) pod "Ljetno vrijeme" obilježite "Ne". Kliknite Pošalji. Sada imate točno ažurirano vrijeme kakvo je u Hrvatskoj.

POTPISI I AVATARI
Ako kliknete kućicu "Profil", tu možete napisati podatke koje želite o sebi. Ako u najzadnji red upišete svoj rođendan, tada će se on prikazivati u listi rođendana.
U istoj kućici, imate opcije za stavljanje avatara i potpisa.
U potpis može ići neki tekst, link na vašu nekomercijalnu stranicu ili blog ili ticker. Ticker se mogu nabaviti na npr. Ticker factory stranici.
Nemojte pretjerivati sa veličinom potpisa, znači ako imate ticker ne stavljajte još i dodatne slike, smajliće i sl. Nema strogih pravila za veličinu potpisa, ali to ne znači da se to treba iskorištavati.
Avatar također možete urediti u profilu, ili izaberite jedan koji vam se sviđa iz Prikaza Galerije (na dnu izbornika), ili ga hostajte na Imageshack pa kopirajte link u polje "Link na URL avatara". Kako se hostaju slike na Imageshacku, pročitajte u uputama za stavljanje slika.

PRIJATELJI I GNJAVATORI
U zadnjoj kućici imate opciju upisati prijatelje i gnjavatore. Prijatelji su vam na posebnoj listi i lakše ih pronalazite kad su online, a stavljanjem nekog korisničkog imena na listu gnjavatora ignorirate postove te osobe. Također, prijatelji su na bočnoj lijevoj listi kad pišete privatnu poruku, pa ih se lako odabire jednim klikom kao primatelja.

KAKO STAVITI TEKSTUALNI LINK? tako da umjesto cijelog dugačkog linka sa hrpom znakova on izgleda skraćen u tekst Ovako?
Za to koristite URL gumbić kod pisanja posta. Ako kliknete na URL gumb na postu će se pojaviti dva puta "url" sa kockastim zagradama. Da biste napravili tekstualni link treba napraviti sljedeće: Unutar prve zagrade odmah iza url staviti znak = (jednako) i odmah iza znaka kopirati željeni link, a da je unutar zagrade. Sve bez razmaka. Nakon zagrade, a prije iduće se stavlja text koji želite da se pokaže. To je sve. Evo nekoliko primjera da vidite gdje i kako su stavljena zagrada i link:
Kod: Označi sve
ovako izgleda kad se stisne URL gumb:

[url][/url]

a ovako kad se umetne zagrada, link i tekst (sve bez razmaka):

[url=http://forum.vjencanjesnova.com/viewtopic.php?f=5&t=15]Ovako[/url]

[url=http://forum.vjencanjesnova.com/viewtopic.php?f=5&t=12]Link na pravila foruma kakav je u mom potpisu[/url]Navedeni primjeri se u tekstu pretvaraju u ovo:

Ovako

Link na pravila foruma kakav je u mom potpisu

Znači paziti da ne bude razmaka, da link na koji se želi ići ide poslije upisa znaka jednako i da oboje mora biti unutar prvog seta kockastih zagrada, a tek onda tekst koji želimo da se pokaže točno između dva seta zagrada.


PRAĆENJE TEMA I ODGOVORA NA FORUMU
Postoji nekoliko načina kako pratite da li ima što novo na forumu:

1. Podforumi na kojima ima postova koje niste pregledali ili pročitali su označeni crveno: slika, nepročitane postove unutar tema slijedite dalje putem klika na crveni kvadratić. slika
2. Klikom na link "Tvoji postovi" (u gornjoj liniji odmah pored Profil/Postavke) pratite teme gdje ste samo vi postali, pa da vidite da li ima odgovora (opet možete slijediti najnovije postove klikom na crveni kvadratić).
3. Samo sa naslovnice su (sa lijeve strane prije boxa sa podforumima) dostupni sljedeći linkovi: "Neodgovoreni postovi", "Novi postovi" i "Aktivne teme" putem kojih isto možete pratiti novi sadržaj na forumu.
Zadnji/a bumpirao/la Branči on pet tra 04, 2008 5:19 pm.
Avatar
Branči
Admin
Admin
 
Postovi: 5997
Pridružen/a: pet ožu 28, 2008 10:53 pm
Lokacija: Zagreb

Marketing:


Natrag na Dobrodošli na Forum Vjenčanje Snova!

Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.