Tasha je napisao/la:U zadnje vrijeme često se susrećem s mladencima koji ne žele imati snimatelja na svadbi...neki jer im je to preskupo, neki jer "ne zele da im snimatelj cese između gostiju i maltretira ih"..
Hm, dosad jos nisam naisla na snimatelja koji bi mi kameru stavio na facu i tako me maltretirao, jer to sto on hoda okolo me nimalo ne dira..
Razlozi zasto bih ja htjela imati video dokaz sa svadbe je taj, sto bih htjela da jednoga dana i moja djeca mogu vidjeti kako je mami i tati bilo na svadbi...da vide kako je to kad se smijes od jutra do sutra i kad ti nista ne moze taj osmijeh sa lica skinuti...
Isto tako, htjela bih se i sama jednoga dana prisjetiti kako je sve to izgledalo i kako sam bila mlada i lijepa..
Zasto su ljudi kategoricki poceli bjezati od toga?!
Zanima me vase misljenje...za neudane..hocete li imati snimatelja?? za udane..zasto ste ga ili zasto ga niste odabrali??
U potpunosti se slažem da je video kao takav vrlo bitan u cijelom vjenčanju.
Iako se profesionalno bavimo snimanjem i fotografiranjem vjenčanja, mogu iz prve ruke potvrditi da nakon većeg broja godina vrlo rado pogledam snimku svog vjenčanja.
Iako su mnogi mišljenja da je video pre dug, kako bi ga poslije nagledavali, ja sam mišljenja i provodim to u djelo da kad poželim pogledati i sjetiti obreda vjenčanja ili prijatelje koji su se tada sa mnom do jutra veselili a da ne spomenem
drage ljude koji nažalost nisu više na ovome svijetu recimo baka, sjednem na pol sata i pogledam samo ono što mi tog trenutka odgovara.
Stvarno taj video oživi vrijeme i emocije te vas vrati u taj dad kao da je bio jučer.
Rekao bi da je vide snimka nešto opipljivo jer osim statike vidite dinamiku događanja i pokrete dragih ljudi te je sve dodatno popraćeno zvukom.
Prekrasno iskustvo!
Fotografija pak ima svoje čari i ne zamjenjiva je.
Spoj savršenog kadra i pravog trenutka je neiscrpna priča i ugoda za oči.
Lijep pozdrav od ekipe Format Studia,
Neven Vančina