Marketing:

Reina je napisao/la:
dok u starom pravopisu piše da se očevom prezimenu, kad se dodaje muževo prezime, mora staviti i crtica. a prema novom pravopisu crtica mora ići obavezno kada se radi o povijesnim ženskim osobama.

Ness je napisao/la:¸Ja sam dodala njegovo prezime i nisam stavila crticu, a spošto ja radim u banci vidjela sam poprilično dokumenata na poslu i na novim osobnim iskazincama (onim malenim bez JMBG-a) nitko nema crticu između prezimena, to su izgleda ukinuli. a kad sam ja na matičnom rekla da hoću 2 prezimena nije me ni pitala hoću crticu nego je napisala bez crtice

Katriona je napisao/la:ovo je baš fora tema...malo ću se odmaknuti od crtice...ja imam s tim problema, nikako se ne mogu odlučiti što bih..moje prezime je neobično, mađarsko i kratko, ime mi je dugo...njegovo prezime je dugo...cijelo vrijeme isprobavam kombinacije i svaki put mi se čini da je ona druga opcija bolja...nemam pojma...po kojim ste se uopće kriterijima vodili kad se odlučivale hoćete li zadržati samo svoje, uzeti oba ili samo njegovo? mislim, definitivno kod mene ne dolazi u obzir da zadržim samo svoje, dvojba je između oba ili samo njegovog...dakle dugo ime, kratko prezime, dugo prezime ili dugo ime i prezime?
![]()
) prezime mi je kratko (moje ime 8 slova a prezime 4 slova). Vjencanjem sam uzela njegovo prezime koje se sastoji od 9 slova... Dok se ja potpisem, prodje baba s kolacima
pa nisam uopce osjecala potrebu da ostavim svoje prezime iako je moje djevojacko prezime poprilicno poznato a i na poslu mi dobro dodje 
što se tiče nastavljanja loze, ja sam zadnja...ali opet ništa ne znači jer mi ne bi djeca imala 2 prezimena, to pak nema smisla...uh, ne znam...

, pa ću ja njegovo samo dodati mojem i bok.

ili budala od brata (onog zlocestog) 

)

ako pristajem na manje-više tradicionalno vjenčanje i zajednički život, spremna sam osnovati novu obitelj i želim da se svi isto prezivamo. i ja i dragi i djeca. razmislila bih o ostavljanju svog prezimena (uz muževo) u slučaju da sam već doktorirala i da imam iza sebe brdo znanstvenih radova, pa da ne bude zabune....ali ovako
.

Natrag na Obred sklapanja braka i običaji na vjenčanjima
Trenutno korisnika/ca: Sue0204 i 2 gostiju.