Marketing:

Nessych je napisao/la:Ja sam danas zvala u matični ured da pitam šta nam je sve potrebno za prijavu crkvenog vjenčanja i teta mi je rekla ovako:
moramo doći nas dvoje zajedno, donjeti osobne iskaznice i još neke dokumente sa JMBG-om, i ime, prezime i adresu kumova (ne treba kopija osobne) i rekla je da ne moramo vaditi izvadak iz matice rođenih jer smo oboje rođeni u Rijeci. Zaboravila sam pitati koliko se to plaća, to ću vam napisati kad odem, i ovo vrijedi za riječki matični ured jer se očito neke sitncie razlikuju od matičnog do matičnog

Nessych je napisao/la:Ja sam danas zvala u matični ured da pitam šta nam je sve potrebno za prijavu crkvenog vjenčanja i teta mi je rekla ovako:
moramo doći nas dvoje zajedno, donjeti osobne iskaznice i još neke dokumente sa JMBG-om, i ime, prezime i adresu kumova (ne treba kopija osobne) i rekla je da ne moramo vaditi izvadak iz matice rođenih jer smo oboje rođeni u Rijeci. Zaboravila sam pitati koliko se to plaća, to ću vam napisati kad odem, i ovo vrijedi za riječki matični ured jer se očito neke sitncie razlikuju od matičnog do matičnog

, to mi se čini previše!! Što vi mislite??

Studentica24 je napisao/la:A što sve treba kada se radi o vjenčanju na otvorenom - samo matičar, naravno??
Što mislite, koliko ranije bih trebala otići do njega i je li mi glupo pitati ga ovo ljeto (budući da dragi i ja nismo dolje i ne znamo koliko često ćemo ići)? Čisto da znam o kolikoj se svoti novca radi, jedna cura iz grada mi je rekla 4000 kn![]()
, to mi se čini previše!! Što vi mislite??

Debeljucka je napisao/la:situacija je sljedeca.... ja sam se za to raspitivala....
unutar 10 km od maticnog ti je od prilike kojih 2.500 kn... a sve iznad tih 10 km, se vise naplacuje.....

Studentica24 je napisao/la:Debeljucka je napisao/la:situacija je sljedeca.... ja sam se za to raspitivala....
unutar 10 km od maticnog ti je od prilike kojih 2.500 kn... a sve iznad tih 10 km, se vise naplacuje.....
Problem je bio u tome što je ta cura imala vjenčanje na otvorenom, u svom dvorištu, a to je unutar 10 km...![]()
![]()
Mi bismo isto imali unutar te kilometraže... Ma, pitat ću ja matičara ovo ljeto, zaboli me što je rano... Trebamo znati koliko love nam treba...
Hvala, bucka...

) nacin na koji se racuna izlazak na teren.
, ovo vrijedi za općinu Susedgrad...

bedacha je napisao/la:Izvadak iz matice rođenih - ne stariji od 3. mjeseca

, pitala me teta koje će mi prezime nakon udaje biti. sva sam se zacrvenila.
(to je bilo 140 kn). njoj smo još na uvid morali dati domovnice. i morali smo joj reći imena i mjesto stanovanja kumova.

mia_m je napisao/la:da li postoji neki rok koliko unaprijed moramo prijaviti vjencanje u maticnom uredu?

Natrag na Obred sklapanja braka i običaji na vjenčanjima
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.